Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Maadoittuminen » Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Ei lainkaan. Ihmiset ovat kävelleet paljain jaloin Maan pinnalla, nukkuneet maassa, jalkineet valmistettiin nahasta jne, kautta historian. 1880-luvulla Saksassa oli paljasjalkaliike, joka kehotti ihmisiä kävelemään paljain jaloin ja nukkumaan maassa. Näin saatiin monia positiivisia terveysvaikutuksia. Myös alkuperäiskansat, esim. intiaanit ja aboriginaalit, ovat usein paljain jaloin tai käyttävät nahkaisia jalkineita.
Nykyinen maadoitustutkimus on alkanut 1990-luvun lopulla ja sen ansiosta on kehitetty monenlaisia maadoitustuotteita nykyihmisen käyttöön.

Parhaiten, luonnollisimmin ja ilmaiseksi maadoitut ollessasi paljain jaloin yhteydessä maahan. Hiekassa, mullassa, nurmikolla. Jopa betoni maadoittaa (etenkin kosteana), mutta ei asfaltti eikä puu. Jalkojen lisäksi koko kehosi voi maadoittaa sinut, kun kosketat maata paljaalla iholla. Esimerkiksi maadoitut, kun teet puutarhatöitä paljain käsin! Parhaiten maadoitut kostealla pinnalla, meren suolavesi ja hiekkaranta ovat erityisen hyvä johde.

Maadoittuminen paljain jaloin

Jos maadoittuminen ulkona ei ole mahdollista, voit käyttää maadoitustuotteita maadoitetun pistorasian kautta. Yleensä uudemmissa taloissa pistorasiat on maadoitettu, vanhemmissa on puutteita. Kosteissa tiloissa, siis keittiöissä ja kylpyhuoneissa, tulisi pistorasioiden olla maadoitettuja.

Jos tuotteiden käyttö ei onnistu sähköjärjestelmän kautta, vaihtoehtona on maadoituspuikko. Voit sen avulla yhdistää tuotteet suoraan maahan.

Kun maadoitut, kehosi yksinkertaisesti palaa samalle sähköiselle tasolle Maan kanssa. Kehossamme on uskomattoman monimutkainen sähköinen järjestelmä, joka säätelee suurinta osaa kehon toiminnoista. Maadoittuessa kehoosi siirtyy vapaita elektroneja, jotka saavat kehosi jälleen tasapainoon.

Suurin osa meistä kärsii elektronien puutteesta, koska asumme ja työskentelemme täysin eristetyissä olosuhteissa ja kun menemme ulos, on jalassa kengät, joiden pohja on tehty eristävästä materiaalista eli kumista tai muovista. Meillä on siis kaiken aikaa epäterveellinen epätasapaino kehossa.

Maadoittumalla saatavat vapaat elektronit neutralisoivat vapaita radikaaleja, jotka ovat tuhoisia terveydellemme. Vapaat radikaalit ovat siis molekyylejä, joista puuttuu yksi tai useampi elektroni.

Biologiselta kannalta paras aika olisi 24/7, mutta se ei kuitenkaan ole realistinen vaihtoehto. Jos haluat helpotusta kipuihin, suositeltu aika on vähintään 20-30 minuuttia. Helpointa maadoittuminen on nukkuessa. Jo viisi minuuttia on hyvä, mutta enemmän on aina parempi!

On suositeltavaa keskustella lääkärin kanssa ennen kuin aloitat maadoitustuotteiden käytön. Todennäköisesti lääkärisi ei kuitenkaan ole koskaan kuullut maadoittumisesta.

Maadoittuminen saa kehon toimimaan tehokkaammin ja se taas voi vaikuttaa lääkkeiden annosteluun. Tutkimuksissa on havaittu maadoittumisen vaikutus vereen ja se taas voi vaikuttaa verenohennuslääkkeiden annostukseen, kilpirauhaseen, verensokeriin ja verenpaineeseen.

Maadoittumisen vaikutusta voi kuvata niin, että aiemmin ketsuppimainen veri muuttuu viiniksi. Etenkin tuotteiden käytön alkuvaiheessa tilannetta kannattaa seurata.

Vesi on hyvä johde. Etenkin merivedessä on runsaasti mineraaleja ja suolaa, jotka parantavat sen johtavuutta. Myös järvivedessä maadoitut ja käydessäsi suihkussa!

Maadoitustuotteet eivät toimi sähköllä eikä niitä missään tapauksessa yhdistetä sähkövirtaan. Tuotteisiin kiinnitettävä johto laitetaan maadoituspistokkeeseen, adapteriin, ja se yhdistyy pistorasiassa ainoastaan siinä olevaan suojamaahan.

Jos pistorasiassa ei ole suojamaata eli se on maadoittamaton, tuotteet eivät toimi. Mitään vaaraa ei silloinkaan ole.

Earthing-tuotteiden johdossa on 100 kiloohmin vastus, Evolution/Premium-tuotteissa vastus on 50
kiloohmia.

Kyllä voit. Maadoittuminen ei vaikuta tahdistimen toimintaan.

Alussa voi tulla erilaisia tuntemuksia, mutta ei kaikille. Sen on päätelty johtuvan yksinkertaisesti siitä, että kehon sähköinen järjestelmä on normalisoitumassa. Käyttö voi aiheuttaa kipuja, kenties lievää pahoinvointia. Toisaalta esimerkiksi jaloissa voi tuntua kihelmöintiä. Kaikki edellä mainitut tuntemukset ovat ohimeneviä.

Kyllä voit, mutta aloita varoen. Ensimmäisinä päivinä kokeile lyhyttä aikaa, 5-10 minuuttia ja lisää aikaa sitten seuraavina päivinä. Kuuntele olotilaasi – jos olo ei ole hyvä, pidä taukoa. Vähitellen keho tottuu maadoitukseen ja voit jopa käyttää tuotteita yön yli. Joskus harvoin käy niin, että 5-10 minuuttia päivässä on riittävä aika. Keho kyllä kertoo, mikä on hyvä.

Jalkapohjat ja kämmenet ovat kehon parhaimmat maadoituspisteet, koska niissä on vähiten vastusta. Mitä kuivempi iho on, sitä heikommin maadoitus toimii. Siksi on hyvä pitää huoli nestetasapainosta. Toki maadoitus toimii koko kehon kautta. Ulkona ollessa maadoitumme useimmiten juuri jalkapohjien tai käsien kautta. Tuotteita käytetään eniten yöllä, jolloin merkittävää on maadoitettuna olemisen aika. Yöllä kehossa tapahtuu monenlaisia prosesseja, joiden toimintaan maadoittumisesta on hyötyä.

Salama iskee harvoin taloihin, vaan yleensä aina maaston korkeimpiin kohteisiin, esimerkiksi puihin ja mastoihin. Jos asut erityisen ukkosherkällä alueella, voit toki irrottaa tuotteet pistorasiasta kaikelta varalta. Maadoitustuotteet eivät missään nimessä erityisesti vedä salamoita puoleensa!

Onko Sinulla jotain kysyttävää maadoittumisesta? Ota yhteyttä!

Maadoittuminen : kaikkien aikojen tärkein terveyslöytö on erinomainen perustietopankki aiheesta. Alkuperäisteoksen toinen laitos ilmestyi 2016, viimeisin suomenkielinen painos on vuodelta 2018.

www.earthinginstitute.net – sivustolle on koottu paljon tietoa mm. maadoittumisesta tehdyt tutkimukset ja ihmisten kokemuksia.