Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Maadoittuminen » Kokemuksia

Kokemuksia

Asiakkailta saatuja palautteita maadoitustuotteista. Voit lähettää myös oman palautteesi sivun lopusta löytyvää lomaketta käyttäen.

Tutustu myös: maadoittuminen

Kokemuksia maadoitustuotteista, TiedonPortaat

Satu Sjöholm: ”Maadoitustuotteet tasapainottavat hermostoa”

Satu Sjöholm kertoo kokemuksiaan maadoitustuotteista Kutsu vapauteen -blogissaan. Avaa blogikirjoitus tästä!

Helpotusta ihottumaan

Tilasin joskus alkukesästä 2019 maadoitusmaton ja olen käyttänyt sitä joka yö. Lisäksi olen käyttänyt rannekkeeseen laitettavaa maadoitusta aina kun otan päikkärit. Olen huomannut että nukun paljon laadukkaampaa unta kuin aikaisemmin. 

Minulla on ollut 15 vuotta punajäkälästä johtuvaa ihottumaa suussa ikenissä. Syksyllä huomasin kun keräsin tyrnejä ja söin niitä ettei suu enää kipeytynytkään. Sitten huomasin myös, että karpalotkaan eivät enää tee suuta kipeäksi. Niin minä innostuin keräämään karpaloita useita litroja ja niitäkään minä en aiemmin pystynyt syömään moneen vuoteen. Nyt pystyn. Eikä tuo suu ole ollut muillekaan aineille enää niin arka. Ei minulla ole siihen muuta selitystä kuin se, että maadoitus on ollut apuna. Jännä nähdä mitä hammaslääkäri sanoo noista ikenistä ensi kesänä kun ne ovat paljon paremmat kuin mitä ovat olleet. Nyt teen mm. karpaloista ja tyrneistä ja muistakin marjoista smoothieta lähes joka päivä. Eikä suu kipeydy.

Minulla oli myös alkukesästä toinen reisi melko kipeä eikä siihen minkäänlainen jumppa auttanut. Kävin silloin kalevalaisessa hieronnassa ja se parani melkein heti. Eikä se ole tullut enää uudestaan kipeäksi, kun öisin nukun maadoitettuna. Enkä ole ollut muutenkaan mistään kipeä vaikka teen melko paljon käsitöitäkin. Ja virtaa tuntuu riittävän.

Tarja 64 v

Kokemuksia maadoitustuotteista, TiedonPortaat

Maadoitusta asiakkaille ja itselle

Kuulin maadoituksesta ensimmäisen kerran keväällä, ollessani koulutuksessa. Tuolloin opettaja kehoitti meitä hankkimaan maadoitusmaton hoitopöydälle sekä asiakkaan että hoitajan hyvinvointia kohentamaan. Uteliaana luin artikkeleita netistä, luin myös kirjan ”Maadoittuminen” ja olin kertaheitolla vakuuttunut.

Olen nyt muutaman viikon käyttänyt nukkuessani Sleep Deep-alustaa. Minulla on aika ajoin ollut univaikeuksia ja heräilyä kesken unen. Tässä viimeksi kuluneen pariviikkoisen aikanakin olen kärsinyt tukalasta olosta ja liian kevyestä unesta, ”koiranunesta”, näin siis vaikka nukuinkin maadoitettuna. Odotukset maadoitusalustan suhteen varsinkin käytön alkuvaiheessa ovat tietenkin korkealla ja unipulmien jatkuminen kieltämättä hieman ihmetytti.

Asiaa pohdittuani keksin, että viimeisimmät univaikeudet tulivat kuvioon samoihin aikoihin kun aloin ottaa erästä ravintolisää isommalla annoksella. Kehoni ei ilmeisesti jaksanut prosessoida ravintolisää ja maadoittumista samaan aikaan. Kun pienensin annoksen takaisin yhteen kapseliin, entisen kolmen sijasta, niin seuraavan yön nukuin illasta aamuun kuin unelma, heräämättä kertaakaan. Ja niin olen nukkunut jokaikinen yö sen jälkeenkin. Aamulla heti herättyä keho on levänneen ja hyvän tuntuinen, lihaksissa ei nimeksikään aamukankeutta. 

Vaikka unenlaatuni parani tuntuvasti vasta melkein kaksi viikkoa siitä kun aloin käyttää Sleep Deep-alustaa, niin siltikin maadoittuneena nukkuminen sekä pihalla paljasjaloin kävely ovat kuin salaa tehneet hyvää elimistölleni; kehon nestekierto on parantunut, iho on kaunistunut ja kosteutetun tuntuinen ja jalkojen turvotustaipumus on vähentynyt. Kun aikaisemmin pohkeita tiukkasi työpäivän päätteeksi ja useasti muulloinkin, niin nyt ei turvotusta juurikaan tule tai ainakin se lähtee nopeasti pois. 

Sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa, olen pystynyt pienentämään lääkityksen määrää sen jälkeen kun aloin ”harrastaa” maadoittumista. 

Olen hoitoalan yrittäjä ja minulla on maadoitusmatto myös hoitopöydällä. Kun asiakas maadoittuu maatessaan hoitopöydällä, on ihana tietää että myös minä maadoitun ollessani ihokosketuksessa asiakkaaseen. Samalla olen ikään kuin suojassa siltä, että asiakkaan stressi tai kivut siirtyisivät minuun. Työni on hyvin fyysistä, jopa raskasta, mutta kiitos maadoitusmaton, oma kroppani ei enää mene työnteosta juntturaan. 

Innolla odotan, mitä kaikkea maadoittuminen tuokaan tullessaan! Erityismaininnan ansaitset supernopeasta tilauksien toimittamisesta!

Tarja, 47 v.

Tulokset yllättivät positiivisesti

Kuulin maadoituksesta ensimmäisen kerran syksyllä 2013 tuttavaltani, joka oli saanut maadoituksesta apua selkäkipuun ja unettomuuteen. Kiinnostuin asiasta niin paljon, että tilasin saman tien suomenkielisen Maadoittuminen – kirjan. Kirja on loistava ja antaa todella hyvän ja selkeän kuvan mistä maadoituksessa ja paljasjalkakävelyssä on kysymys. Mielenkiintoni heräsi niin paljon, että päätin tilata maadoituslakanan Tiedonportaat.fi sivuilta saman tien nähdäkseni voisinko saada apua koviin kuukautiskipuihini, paheneviin PMS oireisiin ja krooniseen yläselän ja niskan jäykkyyteen sekä kipuun. Myös paljasjalkakävelyä olisin halunnut päästä testaamaan heti saman tien, mutta silloin oli marraskuu Suomessa.

Maadoituskirjan luettuani aloin kuitenkin ymmärtää miksi oloni ja hyvinvointini on ollut niin loistava vietettyäni joka vuosi Portugalissa meren rannalla 4 viikkoa. Iho on ollut säteilevä, olo tasapainoinen ja olen nukkunut hyvin. Jopa neljä vuotta peräkkäin palasin samaan paikkaan Portugalissa, koska olo oli joka kerta sieltä palattuni niin mahtava. Nyt ymmärrän, että kyseessä on ollut maadoittuminen – ei se itse paikka. Kirjan luettuni ymmärsin myös mitä kaikkea hyvää luonnossa ja rannalla paljain jaloin kävely oli tehnyt minulle ja hyvinvoinnilleni! 

Ja sama hyvä olo on toistunut tänä kesänä Suomessa, kun olen päässyt kävelemään ulkona paljain jaloin enemmän kuin koskaan.

Takaisin siihen, mitä tapahtui viime marraskuussa kun tilaamani maadoituslakana saapui. Viikon lakanalla nukuttuani huomasin, että energiatasoni on tosi hyvä, keskittymiskyky oli parantunut ja eikä myöskään niska-alueen jäykkyys vaivannut. Olin niin positiivisesti yllättynyt tuloksista, että tilasin saman tien maadoituspeiton, maton ja laastareita. 

Jatkoin siis maadoitustuotteiden käyttöä ja olin aivan aivan ihmeissäni ensimmäisten kuukautisten tullessa maadoituksen aloitettuani. Kuukautisten alkuun liittyvä kipu oli laskenut huomattavasti. 30 vuotta olin kärsinyt tosi kovista kivuista ja 2-3 päivää kuukaudessa ottanut voimakkaita särkylääkkeitä, mikä toki oli myös haitannut elämän laatua.

Asiaa oli tutkittu lääkärien toimesta vuosien aikana, ja mitään fyysistä poikkeavaa selitystä kipuihin ei oltu diagnostisoitu. Nyt tilanne on kuitenkin ollut niin paljon parempi viimeiset puoli vuotta, että olisi ollut hienoa löytää maadoitus ja sen positiiviset vaikutukset terveyteen jo aikaisemmin. Lisäksi PMS oireeni ovat poistuneet maadoituksen aloitettuani; enää ei tule olenkaan rintojen aristusta, turvotusta ja näppylöitä ennen kuukautisten alkua.

Kaiken kaikkiaan olen nyt nukkunut maadoitettuna reilu puoli vuotta ja myös kesällä kävellyt paljain jaloin. Hyvinvointini ja elämänlaatuni on kohentunut reilusti. Yllä mainittujen oireiden poistumisen lisäksi ihoni kunto on parantunut selvästi. Minulla on aina ollut herkkä iho ja viime kevät oli stressaava työn merkeissä ja seurauksena sainkin ekseeman ensimmäistä kertaa elämässäni poskeeni ja selkään. Toki tarvitsin kortisonia akuuttiin tilaan noin viikon ajan, mutta maadoituslaastarien käyttö, nukkuminen maadoituslakanalla ja paljasjalkakävely poistivat ekseeman ihan kokonaan 2 viikossa – eikä se ole uusiutunut.

Fyysisen hyvinvoinnin lisäksi nukun sikeästi, kun olen maadoittunut ja herään virkeänä. Keskittymiskykyni töissä on todella hyvä ja ennen kaikkea asioihin suhtautuminen positiivista. Jos yhdellä sanalla pitäisi kuvata olo tilaani maadoittumisen jälkeen, se olisi ”Kiitollinen”.

Kristiina, 44 v.

Kokemuksia maadoitustuotteista, TiedonPortaat

Minun maadoittumiskokemuksiani

Luin Ober, Sinatra, Zucker: Maadoittuminen – kirjan keväällä 2012 ja heti sen jälkeen tilasin itselleni maadoituslakanan, -peiton, -maton ja palautumispussin. Nyt olen jo yli vuoden nukkunut maadoituslakanoilla, maadoituspeiton alla, välillä käyttänyt myös palautumispussia ja en ole tuntenut minkäänlaista nivel- tai muuta kipua. Kaikki nukahtamisongelmani ovat poissa – nukahdan heti kuin vaan joudun kosketukseen maadoituslakanan ja –peiton kanssa. 

Aluksi käytin sähköjärjestelmän maadoitusta, mutta sen jälkeen rakensin asunnolleni ihan erilaiseen maadoitusverkoston – kuparinen maadoitusjohto sijaitse koko asunnon perimetrissä ja maadoitusmattoja sekä muita maadoitusalustoita saa kytkeä siihen missä vaan. Käytän maadoitusmattoja jalkojeni alla silloin, kuin työskentelen tietokoneella, meditoin tai jumppaan. Maadoitusverkoston ansiosta on kotini värähtelytaso noussut suunnilleen puolitoista kertaiseksi ja asunnossani on erittäin hyvä olla. 

Kokemuksistani voin kertoa, että niiden maadoituslaitteiden heikoin kohta on kytkentäjohto, minkä johdin on liian ohut, verrattuna sen pituuteen. Sen takia on kytkentäjohdon maadoitusvastus liian iso ja kunnon maadoituksen aikaansaaminen ongelmallista. Maadoitukseni laatu paransi olennaisesti, kuin vaihdoin tehdasvalmisteiset kytkentäjohdot kuparisiin kaiutinjohtoihin, minkä läpimitta on noin neljä kertaa isompi. 

Lisäksi aina kuin mahdollista paljain jaloin aamukasteessa ja lumessa ainakin miinus viiden Celsiusasteeseen asti tai englanniksi about 20 degrees by Fahrenheit. Ja nyt olen huippukunnossa, vaikka täytin tässä kuussa jo 70.

Mart Felix Falk, LVI-diplomi-insinööri, englanniksi HEPAC-chartered engineer, edelleen työelämässä täydellä mukana.

Uskomattoman nopea paranemisprosessi

Olen 40-vuotias, elämäniloinen ihminen. Perussairauteni on Modic 1 (nikamavälirappeuma sairaus) selässä, alkoi 2002. Minulla on 6 nikamaväliä rappeutunut ja jatkuva tulehdustila alaselässä. Tämä aiheutti sen että alaselkään kertyi nestepussi, joka painoi hermoja niin pahasti että jalat eivät toimineet. Olin 6 vuotta pyörätuolissa tämän takia ja kovilla särkylääkkeillä pahimmillaan 21 tbl/pvä. Vuonna 2009 kesällä, päätin että nousen pyörätuolista, harjoittelin kävelemistä ruohonleikkurin perässä. Mutta kivut pysyivät ennallaan ja fyysinen toiminta oli hetkestä kiinni kestävätkö jalat. Selkätuen avulla pystyin jonkin verran kävelemään, mutta aina talvella tulehdus paheni ja liikuntakyky heikkeni. Olin kokeillut akupunktiota, osteopaattia ja kiropraktikkoa… mikään ei auttanut.

Haluni päästä takaisin työelämään oli kova, tein kaikkeni, en antanut säryn haitata. Opiskelin itselleni uuden ammatin, ja sain töitä toiseen rakkausammattiin. Kysymys oli vain kestääkö selkä? Työ on kuitenkin fyysisesti keskiraskasta, nostoja on toisinaan paljonkin. Minulla oli rautainen selkätuki päällä joka päivä töissä, jotta pystyin tekemään töitä.

Esimiehelleni kiitos, hän kertoi minulle maadoituksesta. Ostin maadoitusmaton alkuun, matto on selkäni alla joka yö. Tästä lähti uskomattoman nopea paranemisprosessi. Muistaakseni ostin maton marraskuussa 2012, helmikuussa 2013 uusissa magneettikuvissa selässä ei ollut enään tulehdusta ollenkaan. Kivut hälveni, ennenkaikkea koko talvi ilman pyörätuolia. MINÄ KÄVELIN KOKO TALVEN! Tammikuun 2013 jälkeen en ole myöskään käyttänyt selkätukea töissä enkä vapaa-ajalla.

Tällä hetkellä treenaan punttisalissa, käyn uimassa, kalassa ym….selkäsairauteni on muisto vain.

Toivottavasti toiset ihmiset saisivat rohkeutta kokemuksestani kokeilla uutta. Fakta on se, että tulehdustila häviää kehosta maadoituksen avulla.

PK, Orimattila

Kokemuksia maadoitustuotteista, TiedonPortaat

Levon ja hyvien yöunien merkityksestä palautumisessa – apuna Earthing-maadoitustuotteet 

Olen erityisesti nyt kesäaikaan kiinnittänyt huomiota asiakkaideni (sekä ympärilläni olevien ihmisten) palautumiseen ja stressin lievityskeinoihin. Mikä lienee syynä – vaiko tämä oman koitoksen loppurutistuksen startti? Palautuminen kuitenkin sekä työstä, raskaasta arjesta, treeneistä, pitkistä automatkoista – ihan mistä vain kroppaa enemmän fyysisesti kuormittavasta, on erityisen tärkeää, jotta oman terveyden ja psyykkisfyysissosiaalisen (sanahirviön) kunnon kanssa ei tulisi ongelmia – loppuunpalamisen oravanpyörää tai ylikuntoa. Monesti, kun puhuu esimerkiksi asiakkaan kanssa palautumisesta, tulee ensimmäisenä vastaukseksi: ”Niin joo käytän mä sitä palautusjuomaa” tai kysytään, että: ”Pitäisköhän mun sit alkaa käyttää sitä palautusjuomaa?”

Jälleen olen saanut joitakin asiakkaitani muistutella levon, lepopäivien ja riittävän unensaannin merkityksestä. Usein jopa tässä on ollut se suurin syy; miksei paino putoa, lihasmassa kasva, treenit ei kulje, työt v****taa normaalia enemmän, lapset ovat hankalampia kuin koskaan ennen ja onhan se nyt kumma, kun puolisokin vain soittaa suutaan eikä huomaa mun kadonnutta persaustani tai orastavaa hernepussia käsivarressani!

Sain yrittäjäkamultani TiedonPortaiden Erja Pauninsalolta aivan kisadieettini alkuvaiheissa kokeiluun EARTHING-maadoituspussin. Olin jo aiemmin käyttänyt parivuoteessamme jalkopäädyssä puolilakanaa. Sekä itselläni että miehelläni unenlaatu selkeästi parani. Ensimmäiset 2-3 yötä näin sellaisella pikakelauksella unia, että aivan kuin en olisi unia nähnyt vuoteen ja nyt joku halusi näyttää kaikki kieroutuneimmatkin alitajuntani syöverit minulle. Sen jälkeen pitkän aikaa hyvin katkonainen uneni alkoi olla syvää ja nukuinkin pitkästä aikaa yhtäjaksoista unta läpi yön. Toki katkonaisiin uniin syynä oli osittain tuossa vaiheessa, talvella 2012, ollut myös pieni poikani, jonka unirytmit olivat vielä mitä olivat ja yöllä heräiltiin ties mistä syystä. Lisäksi yrityksen nopea ja räjähdysmäinen startti toi omat haasteensa myös yöunen laatuun, koska stressitasot nousivat – ah niin rentouttavalta äitiyslomalta suoraan Kangasniemellä tunnetuksi pienyrittäjäksi puolessa vuodessa!

Tuo maadoituspussi oli kyllä uskomattoman hyvä hankinta, kiitos sponsoroinnista ja ohittamattomasta tarjouksesta Erjalle. Maadoituspussi on ollut aivan huikea myös näin kesällä, koska itse pussi on lakanamaisen ohut, joten voit nukkua pelkässä pussissa kesäyöt. Talvella ja viileämmällä kelillä pussukka lämmittää mukavasti. Voi sitä hien määrää tosin kovan treenin jälkeisenä yönä. Mutta onneksi pussi on helppo pestä koneessa. 

Vaikka esimerkiksi tällaisella kisadieetillä ruuan vähetessä ja treenin kovetessa stressitasot pysyvät korkealla ja vaarana on että kuppi kellahtaa ylikunnon puolelle, olen tuon maadoituspussin avulla saanut nukuttua joka yö vähintään 5-6h yhtäjaksoista unta. En ole koskaan tosin ollut mikään maratonnukkuja. Roope Ankkakin sen tietää – aika on rahaa. Early Bird etc. Eli minulle on aina riittänyt koko yönä n. 8 h yöunet maksimissaan. Silti olen virkeä koko seuraavan päivän, jaksan harrastaa, pääkoppa toimii ilman sen suurempia jumituksia ja jaksan hymyillä. Tottakai pääsääntöisesti pyrin nukkumaankin tuon 8 h yössään. Mutta jos jostain syystä nyt dieetin aikana unet jäävät vähäisemmiksi (esim. lapsen korvatulehdukset vaikeuttaneet öitä, poikkeuksellisen raskaat päivät jne…) pyrin aina päiväsaikaan istumaan enemmän, nollaamaan pääkopan tai töitten jälkeen heittäydyn takapihan aurinkotuoliin pitkäkseni.

Tänään sain Erjalta kokeiluun upeat uudet Groundals -sandaalit. Ja tietenkin kullan värisenä niin sopivat sitten kivasti tiimipukumme kanssa yksiin kisapaikalla. Taisin rakastua!

Earthing-maadoitustuotteet ovat erinomaisia apukeinoja palautumiseen ja levollisiin yöuniin. Suosittelen niitä niin elämäntapaliikkujille kuin tavoitteellisesti treenaaville ja urheilijoille.

Anni Laitinen, Kangasniemi

Selkeä ero entiseen

Olemme mieheni ja minä, molemmat reippaasti yli seitsemänkymppisiä, nukkuneet maadoittavilla lakanoilla tasan vuoden. Selkeä ero entiseen on se, että selkävaivoja ei meillä kummallakaan ole koko tänä aikana ollut, vaikka etenkin mieheni selkä oli maadoitukseen siirtyessämme hyvin huonossa kunnossa. Oma selkänikin on elämäni varrella aika ajoin oireillut milloin iskiaksella, milloin vain pahalla jäykkyydellä ja kankeudella, mutta edes viime kesänä, jolloin yritin kyykistellä perennoiden istutuspuuhissa, ei mitään kipeytymistä seurannut.

Unen laatuun lakana on vaikuttanut siten, että vaikka heräänkin muutaman kerran yössä käydäkseni WC:ssä, nukahdan  takaisin heti sänkyyn palattuani, ja uni on syvää. Unennäkö on myös vilkastunut ja unet ovat joskus aika  yllättäviä.  

Kaiken kaikkiaan kokemukset lakanasta ovat niin positiivisia, että aiomme ehdottomasti jatkaa itsemme maadoittamista.

PM. Helsinki

Lisää energisyyttä

Olen jo ihan tottunut lakanaan. Minulla on nyt ollut lakana tasan kuukauden. Energisyys ja jaksaminen ovat erinomaiset. Minulla ei ole enää ”normaalia” iltapäiväväsymystä. Aiemmin mieluiten nukuin töitten jälkeen tai jos se ei ollut mahdollista niin söin liikaa ja hyvin nihkeästi sain mitään kotitöitä tehtyä. Olen pari viime viikkoa tehnyt paljon puutarhatöitä ja tavallisesti polvissa, lonkissa ja ristiselässä tuntuu kipuja. Nyt ei paikat kipeydy rasituksesta. Aina aamuisin herätessä jalkaterät tuntuvat erityisen lämpimiltä.

Lakanalla nukkuessa verenkierto on hyvä. Mielestäni nukun paremmin nyt kuin aiemmin ilman lakanaa. En ole ainakaan aikuisiällä yhtään kävellyt paljain jaloin kesäisin ulkona. Minulla on herkät jalkapohjat, joten ei ole tehnyt mieli. Siksi tämä lakana on minulle hyödyllinen.

LV, Kaarina

Unen laatu hyvää ja syvää

Hei, minä kirjoittelen maadoituslakanan vaikutuksista: unen laatu on tosi hyvää ja syvää, en heräile pitkin yötä eikä wc-reissuja juuri ole öisin, aamulla herätessä on heti virkeä olo eikä tartte ”vielä vähän
torkahtaa”. Päiväunet maistuvat sekä minulle että miehelleni, hän ei aikaisemmin päässyt uneen päivällä. Lakana lämmittää mukavasti jalkoja yöllä enkä tarvitse sukkia kuten aikaisemmin.

Päänsärkyjä ei ole ollenkaan ollut ja reumakin on hiljaa eikä jomotuksia. En tiedä onko se lakanan ansiota, minulla reuma on ollut aaltoilevaa muttei rankkaa. Onkohan lakanan ”syytä”, että virtaa tuntuu löytyvän enemmän kuin aikoihin ja pyöräilen nykyään mielelläni enemmän kuin vuosiin.

Terveisin nimim. MS 75 v.

Säryt eivät enää herättäneet

Aluksi laitoin lakanan sänkyyn poikittain jalkopäähän, parina eka yönä näin paljon unia, kuten oli luvassakin… Viimeistään kolmannen yön jälkeen ne loppuivat ja huomasin heti, että tietynlaiset selkä-/lonkkasäryt olivat liki kokonaan poissa, siis ne, joita oli ollut aiemmin ja jotka herättivät monta kertaa yössä. Sama on jatkunut tänne asti. Kerran kokeilin lakanaa pitkittäin sängyssä n. viikon ajan. Taas kaksi eka yötä näytti unia ihan kauhiasti, sitten unet jäivät. Olkapään yösäryt loppuivat! Nyt olen pitänyt lakanaa poikittain ja hyvin nukuttaa! Oikeesti juuri näin, olen saanut siitä apua ja mitään huonoa ei ole tullut havainnoitua.

TP, Kangasniemi

Levottomat jalat

Kärsin levottomista jaloista, jotka myös kipuilevat voimakkaasti. Maadoituslakanalla nukuttuina öinä jalat olivat levolliset ja jotenkin ihanan ”pehmeät”. Aamuisin jalat olivat kuin uudet ja kipu tiessään. Takaisin normaaliin lakanaan palattuani huomasin taas vanhat oireet, eli jalat eivät öisin pysyneet paikallaan ja olivat edelleen aamulla kipeät. Ero maadoituslakanalla ja tavallisella lakanalla nukkumisessa oli omalla kohdallani näiden jalkojen vuoksi huomattavissa. 

Tiina Hollolasta

Palaute lakanasta

Kokeilin sitä kahdella eri tavalla. Tapa 1: Taitoin sen parisänkymme jalkopäähän, jotta koko perhe pääsisi nauttimaan. Tämä tapa ei tuottanut kauheasti tulosta, luulen, että kyseessä on aivan käytännön ongelma; Jos nukkuu sikiöasennossa, vartalo ei kosketa lakanaa ja/tai jos nukkuu levottomasti (kuten minä melkein aina) tulee potkittua lakana yön aikana myttyyn. Tosin nukkumiseni rauhoittui jonkin verran, kun lakana oli edes jalkopäässä.

Tapa 2: Laitoin sen itsekkäästi vain itselleni, koko pituudelta. TÄMÄ TOIMII! Kuin nukkuisi paratiisissa! Mistä sen huomasin; uni oli rauhallisempaa, herätessä oli ”rakastettu olo” (minulla se on täysin kehollinen kokonaisvaltainen kokemus, jossa tunnen kehoni kaikkialta, ei ole ”kuolleita kohtia”, aika rento olo ja mieleni on peloton).

Metsälintu Pahkinen, Tanssinopettaja

Lisää virtaa arkeen ja juhlaan

Elämäni tähän asti parhain päätös oli ostaa maadoituslakana parantaakseni uneni laatua. Kolmivuorotyö sekoittaa unirytmiä ja nukuttu aika oli rauhatonta, wc-reissuineen ja sängyssä pyörimisineen. Uneni laatu on aivan toista mitä se oli aikaisemmin. Lyhytkin unenpätkä antaa tarvittavan virtamäärän arkeen ja juhlaan.

PK, Kangasniemi


Kerro oma kokemuksesi!

Tuotteiden käyttäjien palautteet ja kokemukset ovat tervetulleita! Palautetta voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen info(a)tiedonportaat.fi. Toisinaan myös julkaisemme käyttökokemuksia tällä sivulla, kerrothan samalla, saako Sinun kokemuksesi julkaista?

Voit kertoa kokemuksistasi myös TiedonPortaiden Facebook-sivuilla!