TiedonPortaat - Viisas askel luonnolliseen hyvinvointiin
TiedonPortaat

ÄitiMaan kauppaan! 

In english

 

Hidasta elämää suosittelee TiedonPortaita!

Näin maadoitut

A. Parhaiten, luonnollisimmin ja ilmaiseksi maadoitut ollessasi paljain jaloin yhteydessä maahan. Hiekassa, mullassa, nurmikolla. Jopa betoni maadoittaa, mutta ei asfaltti eikä puu. Jalkojen lisäksi koko kehosi voi maadoittaa sinut, jos kosketat maata paljaalla iholla. Esimerkiksi maadoitut, kun teet puutarhatöitä paljain käsin! Parhaiten maadoitut kostealla pinnalla, meren suolavesi ja hiekkaranta ovat erityisen hyvä johde.

B. Jos vaihtoehto A ei ole mahdollinen, seuraavaksi paras tapa maadoittua on käyttää maadoitustuotteita niin, että yhdistät ne maahan maadoituspuikon avulla. Maadoituspuikon mukana tuleva johto on 12 metriä pitkä, joten tuotteiden johtoon yhdistettynä saat käyttöösi noin16 metrin johdon. Maadoituspuikon käyttö voi kuitenkin olla ongelmallista kaupunkiolosuhteissa.

C. Jos vaihtoehdot A ja B eivät onnistu, voit käyttää maadoittumistuotteita maadoitetun pistorasian kautta. Yleensä uudemmissa taloissa pistorasiat on maadoitettu, vanhemmissa on puutteita. Kosteissa tiloissa, siis keittiöissä ja kylpyhuoneissa, tulisi pistorasioiden olla maadoitettuja. Käyttäessäsi tätä vaihtoehtoa on hyvä testata maadoituksen toimivuus maadoitustesterillä. Jos maadoitus ei ole tehty pistorasiassa oikein, eivät tuotteetkaan toimi niin kuin niiden kuuluu!


Mikä neuvoksi, jos maadoittuminen ei tunnu toimivan?

Maadoittumisen aloittaminen

Monet ihmiset kertovat voivansa ja nukkuvansa paremmin aloitettuaan maadoittumisen. Joskus muutokset ovat dramaattisia ja tapahtuvat nopeasti. Joskus ne ovat hitaita ja hienovaraisia. Optimaalisen terveet ja hyvin nukkuvat ihmiset eivät välttämättä huomaa mitään merkittävää, mutta he hyötyvät joka tapauksessa niistä lukemattomista tavoista joilla maadoittuminen vaikuttaa kehoon. Paljon harjoittelevat ja kilpailevat urheilijat kertovat usein toipuvansa nopeammin kilpailuista, treenauksesta ja vammoista – sama koskee myös kaikkia liikuntaa harrastavia!
Kaikilla muutoksia ei kuitenkaan tapahdu, joten on hyvä tarkistaa, mikä on selitys sille, että maadoittumisen aloittaminen ei ole tuonut odotettuja tuloksia. Toivottavasti olet lukenut Maadoittuminen-kirjan ja mahdollisesti muita maadoittumista käsitteleviä artikkeleita, jotta olet hyvin perillä siitä mitä kehossasi tapahtuu kun aloitat maadoittumisen.

Ongelma sähköjärjestelmässä

Ensimmäiseksi sinun tulee tarkistaa, että maadoitustuotteesi on kunnolla maadoitettu. Voit tehdä tämän maadoitustesterin avulla. Talossasi saattaa olla maadoittamaton sähköjärjestelmä, tai joku yksityinen pistorasia, jota ei ole maadoitettu siitä huolimatta, että siinä on maadoitetulta näyttävä pistorasia. Monet kodit, etenkin vanhemmat ennen 1990-lukua rakennetut, ovat maadoittamattomia tai niissä saattaa olla vain muutama maadoitettu pistorasia, esimerkiksi keittiössä ja kylpyhuoneessa.

Vaihtoehdot: Käytä maadoituspuikkoa tai kysy neuvoa sähköasentajalta.

Maadoituspuikon mukana tulee 12 metrin pituinen maadoitusjohto, joka voidaan kiinnittää maadoituslakanaan, mattoon, nauhaan tai muuhun maadoitustuotteeseen. Puikko työnnetään maahan ikkunan alla ja johto vedetään sisälle talon ikkunan tai läheisen oven kautta. Sitten vain kiinnität johdon maadoitustuotteeseesi.

Ongelma maadoituspuikossa

Muutamat ihmiset ovat sanoneet käyttävänsä maadoituspuikkoa ilman mitään vaikutuksia. Syynä saattaa olla se, että puikko on niin lähellä rakennuksen seinää, että talon eristeet estävät maadoittumisen. Laita puikko vähintään metrin etäisyydelle seinästä.

Tarkista maadoittumistuotteesi

Tarkista että maadoittumistuotteesi johtaa Maan energiaa oikein ja johdot ovat vahingoittumattomat. Tähän tarkoitukseen voit käyttää maadoittumisen toimintatesteriä. Yhdistä testeri kunnolla maadoitettuun pistorasiaan ja aseta se suoraan maadoittumistuotteesi päälle. Varmista myös, että tuote on maadoitettu. Painamalla Press-painiketta pikaisesti syttyvä vihreä valo kertoo, että testeri on kunnossa. Kun testaat tuotetta, laita testeri sen päälle ja paina Press-painiketta koko ajan. Jos vihreä valo palaa, on kaikki kunnossa.

Nestevajaus

Monet ihmiset eivät juo tarpeeksi vettä päivän aikana ja kärsivät nestevajauksesta. On huomattu, että ihmiset, jotka eivät juo tarpeeksi vettä eivät hyödy maadoittumisesta samalla tavalla kuin riittävästi vettä juovat ihmiset.

Entä jos tuote ei sittenkään toimi – stressin vaikutus ?

Huolimatta siitä kuinka maadoittunut ihminen on, akuutti ja krooninen stressi saattaa päihittää maadoituksen vaikutukset hyvään uneen ja hyvinvointiin. Näin voi käydä huolimatta siitä, että maadoitus vähentää fysiologista stressiä. Huolet, ärtyneisyys, jännittyneisyys ja suru rasittavat kehoa ja saattavat peruuttaa maadoituksen hyödyt. Krooninen stressi on ykköstekijänä äkkikuolemissa, unettomuudessa ja masennuksessa ja se myös nostaa verenpainetta. Pyri siis kaikin keinoin vähentämään stressin aiheuttajia elämässäsi.

HUOM!

Maadoitustuotteiden maahantuojana ja myyjänä TiedonPortaat voi luvata tuotteiden käyttäjälle vain sen, että maadoittuminen tapahtuu, kun tuotteita käytetään oikein. Mahdolliset terveysvaikutukset ovat yksilöllisiä.
Tuotteet eivät korvaa lääketieteellistä hoitoa. On suositeltavaa keskustella hoitavan lääkärin kanssa ennen tuotteiden käyttöönottoa.

TUOTTEET EIVÄT TOIMI SÄHKÖLLÄ. TUOTTEISIIN KIINNITETTÄVÄSSÄ JOHDOSSA ON SADAN KILO-OHMIN VASTUS.


TiedonPortaat-blogiTiedonPortaat Facebookissa!